JOOGA

Meillä Studio Soleilissa joogan harjoittamisen tarkoituksena on lisätä kokonaisvaltaista tasapainoa, terveyttä ja hyvinvointia sekä kasvattaa ja syventää kehotietoisuutta ja itsetuntemusta. Joogaharjoituksiin sisältyy sekä kehollisempia elementtejä (asanat) että mielensisäisiä ulottuvuuksia (läsnäolo, meditaatio). Termi “yoga” on lainattu sanskritin kielestä ja se tarkoittaa “yhteyttä”. Tällä voidaan ajatella tarkoitettavan toisaalta kehon ja mielen välistä yhteyttä ja tasapainoa, tai toisaalta yhteyttä ja vuorovaikutusta itsen ja ympäristön välillä. Meillä jooga ei liity mihinkään uskontoon.

Joogan harjoittamisen tyylejä ja tapoja on monia ja joogan harjoittamisesta voi kukin hyötyä tavallaan: yksi hakee fyysistä vahvistumista, toinen rentoutusta, kolmas apua fyysiseen vaivaan, neljäs mielenrauhaa ja sallivuutta itse kohtaan… Joogaa voi harjoittaa iästä, kunnosta tai erilaisista rajoitteista riippumatta, mutta ne tarvittaessa huomioiden.

Kaikille joogan tyyleille yhteistä on huomion suuntien ja läsnäolon harjoittaminen sekä liikkeen ja hengityksen havainnointi. Studio Soleilissa emme edusta yhtä tiettyä joogan suuntausta, vaan integroimme eri tyylejä ja kehotyöskentelymenetelmiä tilanteesta ja ryhmästä riippuen. Vaikutteita olemme ottaneet mm. hatha-, iyengar- ja astangajoogasta sekä terapeuttisen joogan ja mindfulnessin perinteistä.

Ohjaamme Studio Soleilissa joogaa ennen kaikkea viikoittain kokoontuvien teemoitettujen vakioryhmien muodossa, joka tukee säännöllistä ja tunnelmaltaan mukavaa joogan harjoittamista ja omassa harjoituksessa kehittymistä. Joogaryhmät ovat jatkuvaa, pysyvää toimintaamme, jossa ryhmäläiset voivat ylläpitää pysyvää joogaharrastustaan vaikka jopa vuodesta toiseen tutussa ryhmässä. Tarkempia tietoja käynnissä olevista ryhmistä sekä niiden hinnoista löydät kunkin ohjaajan sivuilta (käytännöt voivat poiketa ohjaajasta toiseen).

Olit sitten joogan maailmaan tutustuva tai jo kokenut joogi, olet lämpimästi tervetullut joogaamaan kanssamme! Ryhmissämme on lämmin ja välitön tunnelma, joten tervetuloa matalalla kynnyksellä kokeilemaan, että olisiko vakioryhmä ”Sinunkin juttusi” 🙂

© Copyright 2020 Studio Soleil Oy