Psykoterapia ja psykologipalvelut

Etsitkö ammatillista keskusteluapua vaikeassa elämäntilanteessa tai selventääksesi ajatuksiasi ja saadaksesi ulkopuolista näkökulmaa?

Psykoterapia ja psykologin työ on psyykkisen hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävää tavoitteellista terveydenhuollon ammatillista toimintaa. Tavoitteena on poistaa tai lievittää psyykkistä huonovointisuutta ja siihen liittyvää kärsimystä, tukea psyykkistä kasvua ja kehitystä sekä lisätä valmiuksia ongelmien ratkaisemiseen.

Voit hakeutua psykoterapeutin tai psykologin vastaanotolle matalalla kynnyksellä, ilman lähetteitä ja “tavallisten ihmisten tavallisissa asioissa”. Tyypillisiä syitä vastaanotolle tuloon ovat monenlaiset elämän solmukohdat, kuten muutos- ja kriisitilanteet, vaikeudet arjessa, ihmissuhteissa, opiskelussa tai työssä, aiemmat vaikeat elämäntapahtumat, masennus, uupumus, ahdistuneisuus, stressi, pelot, nukkumisvaikeudet, syömisongelmat jne. Joskus vastaanotolle tullaan myös ilman sen vakavampaa elämäntilannetta, vaan lähinnä lisäämään itsetuntemusta, ylläpitämään hyvinvointia, edesauttamaan elämänhallintaa ja kasvattamaan elämän nautinnollisuutta. Psykoterapiaan hakeutuvan ei siis tarvitse olla se entisaikojen tarinoiden ”hullu”, vaan tavallinen ihminen, joka haluaa kehittää itseään tavalla tai toisella.

© Copyright 2020 Studio Soleil Oy